Connecteer uw Smartcoach identiteit
loginLogo
Login
Smartcoach paswoord vergeten?
Connecteer uw FaceBook identiteit

Facebook LinkedIn Twitter E-mail

The Smart Coach

Wie zijn wij?

 

The Smartcoach,  passie voor Sport en Welzijn

The Smartcoach van Sport-0-Top is als concept het resultaat van wetenschappelijke bevindingen en meer dan twintig jaar ervaring met Fitness en Sport. Talrijke sportbeoefenaars uit de wereld van het rugby, het voetbal, het joggen, de motorcross, het mountainbiken, het skiën, golf, het squashen, trekking hebben van deze ervaring kunnen genieten. Sommige onder hen werden kampioen, andere vice-kampioen en nog andere helemaal niets. Wel hebben ze allemaal vooruitgang geboekt en genoten van hun samenwerking met Rudi De Cocq.

 

 

Rudi De Cocq, oprichter

The Smartcoach® is het verhaal Rudi De Cocq, research engineer bij een farmaceutisch bedrijf en bevlogen sportbeoefenaar die in 1988 uit passie coach wordt. Vervolgens komt hij aan het hoofd van een club, van een federatie en wordt hij kaderlid van de International Rugby Board (IRB). Hij begrijpt dat prestaties van een sportbeoefenaar of van een ploeg een wetenschappelijke benadering vereisen.

Na diverse opleidingen tot sportinstructeur (ADEPS) en fysieke trainer (UCB Lyon 1), ook aan het hoofd van een sportclub (AISF), toont hij steeds meer belangstelling voor mentale voorbereiding. Hij volgt daarvoor cursussen psychologie van de sportprestatie aan de UCL.

.

Suzanne Ofner, Voedingscoach

Suzanne is viertalig en speelde jarenlang hockey in Nederland. Gaandeweg is ze geboeid geraakt door de weldaden van gezonde voeding. Ze genoot haar opleiding in Nederland en werkt sinds enkele jaren als freelance voedingscoach. Ze heeft voor Doxys gewerkt, een bedrijf dat online diensten voor dieetcoaching aanbiedt. 

 

Coachen als taak : " ... anderen helpen veerkrachtig te zijn..."

Na talrijke ontmoetingen met overheden maar ook met de amateur- en beroepssportbeoefenaren raakt Rudi er steeds meer van overtuigd dat er sterke vraag is naar "intelligente" coaching en dat zijn project aan die vraag kan voldoen. Wanneer het internet zijn intrede doet omringt Rudi zich met een klein team enthousiaste Personal Coaches, fysiotherapeuten, Sportdiëtisten, Motivatiepsychologen, Informatici... en start zijn avontuur met de oprichting van Sport-0-Top BVBA. Samen met zijn team bedenkt hij "The Smartcoach" waarmee iedereen waar en wanneer hij/zij maar wil en voor een zeer redelijke prijs kan werken aan zijn evenwicht, zijn gezondheid en zijn conditie en bovendien kan rekenen op de steun van zijn/haar coach en een grote groep vrienden die hij/zij bij The Smartcoach® kan maken.

 

Referentie: Sponsors en begeleiders van "The Smartcoach"

De Koning Boudewijnstichting, Solvay Brussels School Entrepreneur, het Waalse Gewest, de Fondation de la jeune entreprise... Lydia D'Haseleer (leermeester psychomotoriek), Alain Courtois (Senateur), Bernard Deneyer (Sportadviseur van Brussel Stad), Thierry Marique (professor aan de Faculteit motoriekwetenschappen aan de UCL), Christian Heyters (professor emeritus van de Faculteit motoriekwetenschappen van de ULB), Hughes Grégoire (Fysieke trainer en Sportdirecteur van Rebecq)...

Bekijk de video klik hier.

Lucie & Adrien, jonge beloftevolle sporters, hebben hun kosteloze medewerking verleend bij het maken van de foto's van de verschillende oefeningen.

 

© Copyright Sport-0-Top SA 2016 - TVA BE 0843.164.184 - Chemin des postes, 119 - 1410 Waterloo - Trademark the Smartcoach® - All Rights Reserved
fondation-roi-baudoin ogone